söndag 24 januari 2010

Vaccin mot HPV

Vaccinering av unga flickor mot HPV (Humant Pappilom Virus) för att förebygga livmoderhalscancer är ett aktuellt ämne. Här kommer lite fakta från en bok som jag har läst som heter Death of Drugs av Stephen D. Herman.

http://www.amazon.com/Death-Drugs-Modern-Medicine-Betrayed/dp/1442112824

En sammanfattning av vad författaren skriver:
Läkemedelsföretaget Merck driver en intensiv reklamkampanj för sitt vaccin Gardasil i USA och Sverige. I USA propagerar FDA och politiker för obligatorisk vaccination av alla flickor mellan 9-26 åt. Trots att det inte finns några bevis för att det finns ett direkt samband mellan livmoderhalscancer och HPV och trots att vaccinet tycks vara mer vådligt för kvinnors hälsa än att inte göra något alls. (Food and Drug Administration - högsta godkännande myndigheten för läkemedel och vacciner i USA)

Det finns hundra olika typer av pappilomvirus. De flesta läker ut av sig själva.

Gardasil anses skydda mot fyra typer. Två av dessa, 16 och 17 som anses vara de mest ansvariga för livmoderhalscancer har en smittofrekvens på 1,5 % resp. 0,8 %. Alltså ytterligt ovanliga. Dessutom läks de flesta infektionerna ut av sig själva.

En rapport avslöjar att man på FDA under flera år känt till inte finns något samband mellan HPV och livmoderhalscancer. Däremot kan vaccinering av kvinnor som redan har en oförarglig infektion av ett av de virus som Gardsil anses skydda mot, orsaka att infektionen aktiveras och det kan innebära en cancerrisk. I en rapport från en studie från 2007 gör man följande konklusion: Inga säkra bevis observerades av vaccinets terapeutiska effekt alltså inga bevis för att vaccinet har någon som helst effekt.

Gardasil är inte bara värdelöst utan till och med farligt - 9000 biverkningar inklusive förlamningar, fosterskador, spontana aborter och 27 dödsfall har rapporterats efter vaccinering mellan åren 2006 och 2008 (USA)

Dessutom, om vaccinet skulle ha effekt:
Cancerstatistiken säger att det inträffar 30-40 fall livmoderhalscancer per 1.000.000 kvinnor i åldrarna 9-26 år/år.

Merck tillverkaren av Gardasil lovar att sänka fallen med 12.2 - 16.5%.

Innebärande att man sänker från 30-40 fall av till 26-35 fall.

Det betyder att man måste vaccinera 1.000.000 flickor i åldersklassen 9-26 år för att förebygga 4 cancerfall.

Alla som får cancer dör inte i sin sjukdom.

Alltså: för att förhindra ett (1) dödsfall i cancer måste man vaccinera 1.000.000 flickor.

Detta skall man jämföra med risken för biverkningar. Detta är ett vanligt folkhälsobedrägeri lett av giriga läkemedelföretag och korrupta tjänstemän på offentliga institutioner och förledda politiker.

När det finns mycket pengar att tjäna kan man offra unga kvinnors liv och hälsa.