onsdag 3 november 2010

LCHF I SAN FRANCISCO

Jag har plågsamma upplevelser av kardiologi- och dietistföreläsningar från den senaste tiden. Det är någon slags självplågarinstinkt som gör att jag tar mig till dessa förutsägbara och bisarra tillställningar. Men mer om det senare.
Man behöver positiva upplevelser för att inte alldeles ”försmäkta” som Pippi Långstrump säger.

Här är en upplevelse som gjorde mig jätteglad och fick mig att tro på en framtid. Gå in på den här websiten: http://dontbeafraidoffat.com/
Den innehas av Lotta Byström, en svensk-amerikansk ensamstående tvåbarnsmamma i San Fransisco. Lotta har sedan länge varit frustrerad av den ohälsosamma mat som hennes barn får i skolan. Lottas föräldrar i Sverige har tagit till sig LCHF budskapet. De besöker Lotta regelbundet och väckte hennes intresse för LCHF. (Läs under rubriken ”ABOUT ” på hennes website om hennes person och bakgrund).
Under ett par år har hon bedrivit forskning, läst och tagit del av vad som skrivs om kost i förhållande till hälsa och skaffat sig imponerande kunskaper i ämnet. Hon har producerat ett fantastiskt både brett och djupt undervisningsmaterial. Hon har startat en website och en blogg.
Hon tar kontakt med skolor och företag erbjuder sina föreläsningar. Skolorna erbjuds t.o.m föreläsningen gratis För att ta reda på hur åhörarna ser på kost gör hon en enkät vid föreläsningen. Superintressant men samtidigt nedslående läsning Läs under ”Survey Result” i högerkanten på web-siten.
Jag rekommenderar att gå in under alla rubrikerna på websiten och läsa. Fakta är presenterat på ett pedagogiskt, estetiskt och lättläst sätt.
Rörelsen i Sverige och våra företrädare för LCHF och våra kolesterolskeptiker framhåller hon som förebilder. Se under rubriken ”RESOURCES”. En riktig honnör till Sveriges LCHF rörelse. Lotta visar en beundransvärd energi och handlingskraft. Så efterföljansvärt. Gå in på Lottas website och dela kunskapen och glädjen med mig.
http://dontbeafraidoffat.com/

Adressen ligger även i min blogglista. Inlägget kan även läsas på LCHF.se